кратко инфо

Ohrid Sailing Cup 2017

Празник за сите љубители на едрењето. Денеска во водите на охридското езеро ќе се одржи уште едно издание на „Ohrid Sailing Cup“, со кој на голема врата се враќа едрењето во Охрид. Учество ќе земат 15 едрилици со по 3 члена. Ќе се  едри во 2 класи: Микро и минитонер. Планирано е да се изедрат минимум 3 трки, согласно временските услови.

Едрејќи на регатното поле од градското пристаниште – Куба Либре – Канео – Градско пристаниште, едриличарите од од градов ќе им приредат вистинско дожувување на сите љубители на овој спорт, но и на оние кои едноставно сакаат да уживаат во овој несекојдневен настан и убавините на езерото.

Регатата ќе може да се следи од кафе бар „Aquarius“, лаунџ бар „НОА“, рестораните во близина како и од „Liquid“ и „Kadmo“ кафе баровите. Свеченото отварање на регатата ќе биде во 10:30 на терасата „Аквариус“, на првата трка во 11 часот.

Рута

stranicno

Организација

Регратен брод:   Делфин – Васко Алче

Судии:   Виктор Филипце, Деан Осавко/Јана Гаѓовска

Гумењак Црвен Крст:    Владимир Таскоски, Дејан Симоноски

Гумењак Капетанија:   Горан Устијаноски

Фотографира:   Стојан Стојановски

Регатно поле го мести коментира:    Даниел Наумоски/Стефан Ставрев

Пренесува во живо:   2С Студио(Livestream.mk) + ТВМ

Режија: Стојан Стојаноски
Миксер: Кристијан Ѓорески
Камермани: Ристе Спироски, Владимир Велјановски, Јасмина Колоска
Дрон: Стојан Стојановски

Главен координатор:    Стефан Ставрев Дивоно

Правила: http://www.sailing.org/documents/racingrules/

Натпреварувачи

R.BTip na edrilicaBroj na EdroSkiperIme na edrilicaKlub1 trka2 trka3 trkaZabeleska
1maxi 68Hari Shokar,Mososki Slavcokom promisCZG Ohrid(vo osnovanje)
2maxi 773077Mihajlo Arnaudov, ivo IlinchemarionetteCZG Ohrid
3maxi 77618Emilija Pajkovska, Aleksandra Dilevska,Tatijana Shikoska, Katerina chetkovic, Irena ArnaudovaGemijata/Just GirlsNov Vetar Skopje
4kent 281133Budimir Sokolovic, Farko Ajrusvila mal sveti klimentAquatica Yachting Ohrid
5mac gregor 26MGodzo Dragan, Godzo Aleksandarnot guiltyCZG Ohrid
6viko 25Zhupan Zoran,Mitko Lukan, Trajce Cezar Jonovski(Kavadarci)viko
7sirma 14ErdalAuroraSirma Struga
8sirma 2zelena boja trupGjoko GuceskiVintuSirma Struga
9sirma 3bela boja trupDragi KelesoskiGalijaSirma Struga
10variantaVA 1856Dusko Veljanoskivarianta
11jaguar 22Balaban Emil, Sasho Alche, Stefce Jovanovskijaguar
12ghibli guteron1937Slobodan Drenkovski, Anastas Kocarev,Jakov DrenkovskimaranagiAquatica Yachting Ohrid
13hyrley 700HY 700Goce Nedeski,Dragan Burnazoski,Pavel…(Polska) ,Hasta SiempreCZG Ohrid
14barak543Nikola Barakoski, Almir Rahimoski,Marija BarakoskiLe Merou
15viko 20Dragan Cuca, Ilche Grunche, Boris MalenkoHylaZemun Srbija
16pajnikLjupco Pop Stefanija , Jovan …piratPirat Ohrid

Powered by www.2sstudio.mk

info@2sstudio.info +389 78 428 161

Powered by WordPress & The7 Theme

hello@sevenapp.com 011 322 44 56